Begeleiding bij uw fiscale regularisatie

header-foto-tablet-en-mobiel-kleur-v2

Begeleiding bij uw fiscale regularisatie

Wat als mogelijk niet alle bestanddelen van uw vermogen hun correcte belastingregime hebben ondergaan?

Wij analyseren de noodzaak tot fiscale regularisatie en verlenen u het nodige advies en begeleiding bij het verdere verloop van het dossier.

Analyse van uw rechtspositie

Een fiscale regularisatie laat u toe om binnen een wettelijk voorgeschreven kader inkomsten en/of kapitaal die in het verleden niet hun correcte belastingregime hebben ondergaan, alsnog vrijwillig aan te geven bij het Contactpunt Regularisaties. Indien uw dossier wordt aanvaard, ontvangt u, na betaling van de nodige heffingen, een regularisatieattest. Op deze manier stelt u zich veilig voor een eventuele strafrechtelijke vervolging en vermijdt u bijkomende belastingen.

Wanneer u overweegt om over te gaan tot regularisatie, analyseren wij eerst en vooral grondig de oorsprong van de inkomsten en/of het kapitaal, brengen wij uw rechtspositie in kaart, en lichten wij de mogelijke fiscale, strafrechtelijke en financiële gevolgen toe.

Indien u heeft besloten over te gaan tot regularisatie, is het belangrijk om een correct onderbouwd dossier in te dienen bij het Contactpunt Regularisaties. Wij begeleiden u bij het opstellen van de aangifte, verzamelen waar nodig de vereiste stavingsstukken en verzorgen de verdere communicatie met het Contactpunt Regularisaties.

Wanneer uw dossier ontvankelijk werd verklaard, ontvangt u van het Contactpunt Regularisatie een regularisatieheffing, die binnen de 15 dagen te betalen is. Na betaling ontvangt u een regularisatie-attest, dat u behoedt voor verdere fiscale of strafrechtelijke vervolging voor het geregulariseerde vermogen.

In sommige gevallen komt uw dossier niet meer in aanmerking voor een fiscale regularisatie bij het Contactpunt Regularisaties, bijvoorbeeld omdat de Bijzondere Belastinginspectie (BBI) of het Parket uw dossier reeds onder de loep heeft genomen. In dat geval gaan we voor u het gesprek aan met de BBI of het Parket teneinde een regeling buiten de rechtbanken om te bewerkstelligen.

Verdere opvolging fiscale regularisatie

Wilt u een beroep doen op onze expertise? Wenst u een duidelijk, gepersonaliseerd plan of advies? Of kunnen we u op een andere manier helpen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen! U kan bij Ducartis rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak.

Scroll naar boven
Scroll naar top