Onze expertise ten dienste van uw vermogensplanning of de opvolging van uw familiebedrijf

header-foto-tablet-en-mobiel-kleur-v2

Onze expertise ten dienste van uw vermogensplanning of de opvolging van uw familiebedrijf

Als advocatenkantoor legt Ducartis zich in hoofdzaak toe op vermogens- en successieplanning en opvolging van familiebedrijven met een sterke focus op uw behoeften en verwachtingen.

Aanverwant want onlosmakelijk verbonden met deze materie kan u ook voor discussies inzake registratie- en erfbelasting, erfgeschillen en fiscale regularisaties op ons een beroep doen.

Steeds staan een hechte vertrouwensrelatie en persoonlijk engagement voorop.

De naam ?

Onze naam verwijst naar de samentrekking van het Latijnse werkwoord ‘ducere’ en de woorden ‘lege artis’. ‘Ducere’ betekent leiden of gidsen. ‘Lege artis’ verwijst naar ‘volgens de regels der kunst’.

Deze naam vat bijzonder goed samen waar wij voor staan: doorheen het complexe kluwen van fiscale en burgerrechtelijke wetgeving vormen wij uw persoonlijke gids.

Een sterk eigen verhaal voor vermogens-en successieplanning

AnsPhotography_2021_business_Ducartis_7Y0A1075

Petra Gabriël is de drijvende kracht achter Ducartis. Deze master in de rechten (VUB, 2006, cum laude) behaalde tijdens haar actieve loopbaan nog een bijkomend masterdiploma in de fiscaliteit (VUB, 2009, magna cum laude). Ze deed enkele jaren ervaring op bij het fiscale departement van het Brusselse advocatenkantoor Monard-D’Hulst. Vervolgens stapte ze over naar het fiscale advocatenkantoor Tiberghien. Hier legde ze zich volledig toe op vermogens- en successieplanning.

Met de oprichting van Ducartis besloot ze om haar eigen verhaal te schrijven. Vanuit haar persoonlijke visie op hoe vermogens- en successieplanning moet worden ingevuld binnen een hechte cliëntenrelatie, bouwt ze Ducartis verder uit. Lees hier meer over onze aanpak. Petra werkt bewust met een klein maar uiterst gedreven en vakbekwaam team.

Erelonen: altijd goede afspraken

erelonen

Duidelijkheid en transparantie staan altijd voorop, ook voor onze erelonen. We informeren u dan ook graag over onze werkwijze en tariefaanpak.

Voor het ereloon hanteren we in principe een vast uurtarief (exclusief BTW). Andere formules – zoals een forfaitaire vergoeding voor een bepaalde (deel)opdracht op basis van de geraamde tijd – zijn bespreekbaar.

Wij rekenen geen individuele kosten aan per kopie of brief. Wel werken we met een algemeen forfait voor de administratieve kantoorkosten. Dit percentage berekenen we op het verschuldigde ereloon.

Als we bepaalde niet-administratieve kosten moeten betalen (vertaalkosten, vervoerskosten, griffiebetalingen,…), dan vermelden we deze steeds gedetailleerd op de staat van erelonen en kosten. Tenzij anders overeengekomen, ontvangt u van ons een maandelijkse factuur.

Bekijk hier onze algemene voorwaarden.

Wilt u een beroep doen op onze expertise? Wenst u een duidelijk, gepersonaliseerd plan of advies? Of kunnen we u op een andere manier helpen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen! U kan bij Ducartis rekenen op een persoonlijke en professionele aanpak.

Scroll naar boven
Scroll naar top